Stiki z raziskovalci izseljenske problematike v Kanadi

Avtorji

  • Irena Gantar Godina

Povzetek

Enomesečno študijsko bivanje v Kanadi spomladi 1996 - v Ottawi in Torontu - je bilo na eni strani plodno in nadvse koristno za raziskovanje izseljevanja Slovencev in drugih slovanskih narodov v Kanado, na drugi strani pa se je pokazalo, da je to samo začetek, drobec, kamenček v širokem mozaiku raziskovanja izseljevanja Slovanov v Kanado. Lahko pa bi preraslo - menim, da bi moralo - v dolgoročnejši študij te zanimive problematike.

Ljubeznivosti slovenskega, češkega, poljskega in slovaškega veleposlaništva v Ottawi se moram zahvaliti, da sem dobila nekaj izjemno pomembnih informacij, ki so mi bile v veliko pomoč pri nadaljnjem delu v Torontu in Špeli Marinšek v Edmontonu, v Alberti. Prav tako se moram zahvaliti dr. Mariji Neudorfl. sodelavki National Archives v Ottawi, ki nama je v prvih dneh bivanja v Kanadi pomagala z nadvse koristnimi informacijami.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Prenosi

Objavljeno

1996-01-01

Kako citirati

Gantar Godina, I. . (1996). Stiki z raziskovalci izseljenske problematike v Kanadi. Dve Domovini, (7). Pridobljeno od https://ojs.zrc-sazu.si/twohomelands/article/view/13337

Številka

Rubrike

Članki