Knjižna ocena - Lorella Viola in Andreas Musolff (ur.), Migration and Media: Discourses about identities in crisis Amsterdam: John Benjamins Publishing Company, 2019, 360 str.

Avtorji

  • Rok Smrdelj

DOI:

https://doi.org/10.3986/dd.2022.1.13

Povzetek

Raziskovanje migracij in medijev odlikuje izjemno obsežna in bogata raziskovalna dinamika, ki jo določata področji »migracije v medijih« in »mediji v migracijah«. Medtem ko je za prvo usmeritev značilna obravnava medijskih reprezentacij beguncev in migrantov v množičnih in družbenih medijih, pa je druga linija usmerjena v etnografsko in antropološko raziskovanje načinov uporabe novih medijskih tehnologij (npr. pametnih telefonov) z vidika posameznikove izkušnje v migracijskem procesu. Če študije na področju raziskovanja migracij v medijih potrjujejo vpliv množičnih medijev in družbenih medijev pri reprezentaciji beguncev in migrantov kot »drugih«, »kriminalcev« in »nezaželenih« v javnem diskurzu, pa je temeljni doprinos raziskovanja medijev v migracijah v ugotovitvi, da so nove medijske tehnologije pomemben dejavnik v procesu integracije beguncev in migrantov v okolje ciljne države.

Prenosi

Podatki o prenosih še niso na voljo.

Prenosi

Objavljeno

2022-01-31

Kako citirati

1.
Smrdelj R. Knjižna ocena - Lorella Viola in Andreas Musolff (ur.), Migration and Media: Discourses about identities in crisis Amsterdam: John Benjamins Publishing Company, 2019, 360 str. DveDom [Internet]. 31. januar 2022 [citirano 28. maj 2022];2022(55):215-8. Dostopno na: https://ojs.zrc-sazu.si/twohomelands/article/view/10573

Številka

Rubrike

Članki