Štefan Kociančič (1818–1883) o klobasah in drugih jedeh
Keywords:
Goriška, 19. stoletje, hrana, mesne jediAbstract
Zapis prikaže odnos intelektualca do jedi in prehranjevalnih navad prebivalstva na Goriškem sredi 19. stoletja.
Downloads
References
Plahuta, S. 2002a: Jedi na Goriškem. Ali obstaja »goriška kuhinja«? V: S. Plahuta (ur.), Jedi na Goriškem 1. Nova Gorica: Goriški muzej.
Plahuta, S. 2002b: Prehrana na Goriškem. V: S. Pla- huta, V. Ličer (ur.), Prehrana na Goriškem. Nova Gorica: Goriški muzej.
La cucina di casa Coronini Cronberg: quaderno di ricette della contessa Olga. 2003. Gorizia: Edizioni LEG.
Kociančič, Š. 1875: Klobase. V: Glas, 16. 4.1875. št. 16.
Kociančič, Š. 2002: Nekdaj in zdaj. V: B. Marušič (ur.), Goriški spomini: sodobniki o Gorici in Goriški v letih 1830–1918. Gorica, GMD, 2002, str. 15–31.
Krčme in gostilne na Trnovsko-Banjški planoti. 2018. Lokovec: TK Društvo Lokovec.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Authors guarantee that the work is their own original creation and does not infringe any statutory or common-law copyright or any proprietary right of any third party. In case of claims by third parties, authors commit their self to defend the interests of the publisher, and shall cover any potential costs.
More in: Submission chapter