Štefan Kociančič (1818–1883) o klobasah in drugih jedeh
Ključne besede:
Goriška, 19. stoletje, hrana, mesne jediPovzetek
Zapis prikaže odnos intelektualca do jedi in prehranjevalnih navad prebivalstva na Goriškem sredi 19. stoletja.
Prenosi
Literatura
Plahuta, S. 2002a: Jedi na Goriškem. Ali obstaja »goriška kuhinja«? V: S. Plahuta (ur.), Jedi na Goriškem 1. Nova Gorica: Goriški muzej.
Plahuta, S. 2002b: Prehrana na Goriškem. V: S. Pla- huta, V. Ličer (ur.), Prehrana na Goriškem. Nova Gorica: Goriški muzej.
La cucina di casa Coronini Cronberg: quaderno di ricette della contessa Olga. 2003. Gorizia: Edizioni LEG.
Kociančič, Š. 1875: Klobase. V: Glas, 16. 4.1875. št. 16.
Kociančič, Š. 2002: Nekdaj in zdaj. V: B. Marušič (ur.), Goriški spomini: sodobniki o Gorici in Goriški v letih 1830–1918. Gorica, GMD, 2002, str. 15–31.
Krčme in gostilne na Trnovsko-Banjški planoti. 2018. Lokovec: TK Društvo Lokovec.
Prenosi
Objavljeno
Kako citirati
Številka
Rubrike
Licenca
To delo je licencirano pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 mednarodno licenco.
Avtorji jamčijo, da je delo njihova avtorska stvaritev, da v njem niso kršene avtorske pravice tretjih oseb ali kake druge pravice. V primeru zahtevkov tretjih oseb se avtorji zavezujejo, da bodo varovali interese založnika ter da bodo povrnili morebitno škodo.
Podrobneje v rubriki: Prispevki