Prireditve ob 100-letnici rojstva Louisa Adamiča - Samec, Marija (Dve domovini, 1998)
Malo je slovenskih pisateljev, ki bi se tako močno uveljavili v svetu, kot je to uspelo Louisu Adamiču. Zato smo slovesno počastili njegovo 100-letnico rojstva.