29. nacionalna konvencija AAASS - Lukšič-Hacin, Marina (Dve domovini, 1998)
Jeseni, od 20. do 23. novembra 1997, je bila 29. Nacionalna konvencijaAAASS (American Association for the Advancement of Slavic Studies). Odvijala se je v Seattlu v ameriški državi Washington. Med udeleženci smo bili tudi štirje sodelavci Inštituta za slovensko izseljenstvo ZRC SAZU. Trije smo se udeležili omizja o slovenskih izseljencih v Evropi (Slovene Emigrants in Europe), ki mu je predsedoval dr. Timothy Pogačar.