Etnična raznolikost in mestna središča - Peach, Ceri (Dve domovini, 2002)
Prispevek raziskuje značilnosti povojna priseljevanja v zahodnoevropskih mestih. Obravnava se dotika razlik in podobnosti med različnimi evropskimi državami ter se loteva primerjav in vprašanj o tem, ali so evropski modeli prilagajanja priseljencev različni od tistih, ki so značilni za Združene države Amerike. Prispevek C. Peacha podaja splošen pregled migracijskih gibanj in nekaterih pojavov v nekoliko daljši zgodovinski in komparativni perspektivi.