Vloga zgodovinskih in etnografskih virov pri oživljanju dud na Baltiku - Muktupāvels, Valdis (Traditiones, 2020)
V članku je predstavljeno, kako so v Estoniji, Latviji in Litvi na proces oživljanja izdelave in igranja na dude vplivali etnomuzikologija, nekatere osebnosti ter na katere zgodovinske in etnografske vire so se pri tem sklicevali. K oživljanju so nedvomno pripomogli tudi poljudni in akademski pogledi na razmerje med inštrumentom in etnično identiteto, a tudi sodobni razvoj glasbenega življenja.