Predgovor - Fikfak, Jurij (Traditiones, 2007)
<span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The 5th Conference of the International Society for Ethnology and Folklore (SIEF) of religion group took place in Celje from 9 to 11 september 2006. The main focus of this conference, which rounded off the days dedicated to the 100th anniversary of Niko Kuret, was on the relationship between religion and the senses. <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;"><span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">Med 9. in 11. septembrom 2006 je v Celju potekalo srečanje komisije za vprašanja ljudske religije pri mednarodnem združenju za etnologijo in folkloristiko (SIEF). Na tej znanstveni konferenci, s katero smo zaokrožili dneve, posvečene spominu 100-obletnice rojstva akademika dr. Nika Kureta, je bil glavni poudarek na razmerju med religijo in čuti.