Kje so pesmi doma? Značilnosti prostorske razporeditve zapisov izbranih tipov slovenskih ljudskih pesmi - Petek, Franci (Traditiones, 2007)
<span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">V članku je predstavljena prostorska analiza razporeditve 619 zapisov 10 izbranih tipov slovenskih ljudskih pesmi. Zapisi so različno razporejeni po slovenskih pokrajinah. Petina vseh je bila zapisana na Gorenjskem, po številčnosti pa sledijo tisti z Dolenjske, celjskega območja Štajerske in mariborskega območja Štajerske. <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The paper presents a spatial analysis of the distribution of 619 versions of ten selected types of Slovenian folk songs. The versions are variously distributed across Slovenia’s regions. A fifth of them were found in Gorenjska, followed numerically by Dolenjska, the Celje region of Štajerska, and the Maribor region of Štajerska.