Čezmejno sodelovanje in evropeizacija slovensko-madžarskega obmejnega območja - Bajuk Senčar, Tatiana (Traditiones, 2019)
Na podlagi analize projektov Evropske unije (EU) kot instrumentov čezmejnega povezovanja avtorica preučuje vplive procesov evropske integracije na dogajanja na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko. Z etnografskimi intervjuji ugotavlja, kako akterji v obmejni regiji doživljajo te programe EU, kakšne spremembe uvajajo ti projekti, kakšne socialne mreže omogočajo in kako vplivajo na obmejne izkušnje ter razvoj obmejnega območja.