MOGY. A Vessel of Ritual in Post-socialist Hungary - Povedák, István (Traditiones, 2012)
<span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">During the last five years, the calendar of Hungarian festivals has turned upside down. Along with the well-known rock festivals for the young (e.g., the Sziget festival), attended by hundreds of thousands every summer, a new type of cultural festival is gaining tremendous popularity in Hungary. The National Assembly of Hungarians (MOGY) is a patriotic/nationalist three-day event that attracts every segment of the Hungarian population, from teenagers to older generations. <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">V zadnjih petih letih se je koledar madžarskih festivalov obrnil na glavo. Skupaj z znanimi rokerskimi festivali za mlade, npr. »Sziget«, ki vsako poletje privabljajo tisoče, na Madžarskem postaja izredno priljubljen tudi nov tip kulturnega festivala. »Nacionalno združenje Madžarov« (MOGY) je patriotski/nacionalističen tridnevni dogodek, ki privablja vse segmente madžarske populacije, od najstnikov do starejših generacij.