Priti domov v evropo. Potovanja in popotovanja po zgubljeni celini - Kockel, Ullrich (Traditiones, 2017)
<span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The notion of European visions, visions of Europe, or indeed ‘Eurovisions’, has been popular for some time. Shrouded in a mist of discourse, this Europe is now almost unknowable. This essay explores ways of knowing Europe through its debatable lands in the relationship between Heimat and frontier. <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">Zamisel o »evropskih vizijah«, »vizijah Evrope« ali »evrovizijah« je popularna že nekaj časa. Zakrita v mešanici diskurzov je ta Evropa skoraj nepoznana. Avtor razkriva načine spoznavanja Evrope s stališča spornih ozemelj v razmerju med Heimat - domovino in mejo.