Eksperti, polemiki, zdravniki in razkrinkovalci. Tipologija slavnih ekonomistov - Bajuk Senčar, Tatiana (Traditiones, 2016)
<span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The author elaborates a typology of celebrity economists in order to examine the nature and role of this particular group of celebrities that operates at the national and international levels. The author presents examples for each category of celebrity economist, for which she analyzes their professional biographies and their spheres of operation and the ways that they operate as public figures in order to map out the diverse social roles of celebrity economists and the roots of their celebrity status. <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;"><span style="line-height: 115%; font-family: 'Helvetica','sans-serif'; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">Avtorica predstavi tipologijo slavnih ekonomistov in analizira značilnosti ter vloge te specifične skupine slavnih oseb, ki delujejo na nacionalni in mednarodni ravni. V vsaki kategoriji obravnava izbrane slavne ekonomiste, analizira njihove poklicne poti, kontekste, v katerih delujejo, in načine njihovega delovanja. Razišče tudi različne družbene vloge teh oseb in izvor njihovega zvezdniškega statusa.