Medvedi in ljudje - Nagy, Zoltan (Traditiones, 2024)
Članek obravnava razmerje med medvedi in ljudmi, kakor je dojeto med sibirskim ljudstvom Hanti. Njihova oznaka, da je medved »pol človek, pol žival, pol bog« priča o konceptu »več kot človeške« družbe in usmerja pozornost na vzajemne povezave med njenimi konstitutivnimi deli. V tem pogledu na svet ločnice med človeškim in naravnim ter človeškim in božanskim niso tako ostre, kakor jih predstavlja kartezijanska logika.