Tradicija in antitradicija v katalonskih šolah na začetku dvajsetega stoletja - Carbonell, Eliseu (Traditiones, 2023)
Članek prinaša analizo, kaj je pred stoletjem ideja tradicije pomenila nosilcem sprememb v izobraževanju v Kataloniji. Za nekatere je bila tradicija ovira napredku, zato jo je bilo treba odrivati na stran. Za druge je bila tradicija v šolah nekakšno vodilo na tej isti poti družbenega napredka. Avtor ugotavlja, da je tradicija, ne glede na to, ali jo napadajo ali branijo, kulturni artefakt, ki se uporablja v projektih za preoblikovanje in napredek družbe.