Tomislav Bekič, Sava Damjanov, Zoja Karanovič, Marija Kleut, Jelka Redžep, Mirjana D. Stefanavič, Srpsko gradansko pesništvo. Ogledi i študije; Matica Srpska - Novi Sad; Institut za jugoslovenske književnosti i opštu književnost filozofskog fakulteta u - Terseglav, Marko (Traditiones, 1989)
.