»Ni čebel – ni prihodnosti«: Čebela kot simbol zelene Ljubljane - Bajuk Senčar, Tatiana; Poljak Istenič, Saša (Traditiones, 2023)
Članek uporablja koncept prihodnostne odpornosti kot analitični okvir za razumevanje, kako čebele postanejo glavni lik v vizijah zelene trajnostne prihodnosti. Sledi povezavam med čebelarstvom kot tradicionalno prakso v Sloveniji, vzponom in priljubljenostjo urbanega čebelarstva v Ljubljani ter načini, kako je to postalo vitalni element v zelenih urbanih programih in v prihodnost usmerjenih strategij odpornosti v različnih oblikah in kontekstih.