Prekmurske ljudske pesmi v glasoslovni razpravi Avgusta Pavla (1909) - Jakop, Tjaša (Traditiones, 2021)
V prispevku osvetljujemo narečno podobo izbranih prekmurskih ljudskih pesmi. Jezik ljudskih pesmi navadno ni pravo narečje, je vmesna stopnja med narečjem in knjižnim jezikom (t. i. nadnarečje). Narečnosti se najbolj približajo zapisi ljudskih pesmi v fonetični pisavi. V članku bomo analizirali nekaj prekmurskih narečnih pesmi, objavljenih leta 1909 v glasoslovni razpravi Avgusta Pavla, in jih primerjali z zapisi v nadnarečni podobi.