Glasbene zakonitosti praznovanj okroglih obletnic starejših v Litvi - Žičkienė, Aušra (Traditiones, 2020)
Članek na podlagi videoposnetkov, dostopnih na spletu v zadnjem desetletju, obravnava praznovanja okroglih rojstnodnevnih obletnic v Litvi. V središču raziskave so praznovanja rojstnih dni ljudi, ki so stari petdeset let in več. Glavni cilj je v pesemskem repertoarju razkriti kulturne in družbene pomene praznovanj, pri čemer avtorica uporablja strukturni in semantični pristop.