Filozofska fakulteta Univerze Karla in Franca v času Gregorja Kreka - Höflechner, Walter (Traditiones, 2006)
<span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">V času (1860–1905), ki ga je Gregor Krek preživel na univerzi v Gradcu, je filozofska fakulteta doživljala velike spremembe. Vse do izbruha prve svetovne vojne je bilo za univerzo resnično obdobje razcveta. V tem času se je na fakulteti oblikovala katedra za slovansko filologijo. <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The period that Gregor Krek spent at the Karl Franz University in Graz spans over four decades (1860 – 1905). Marked by great changes, these decades represent a truly prosperous period for the University. It was in these years that the department for Slavic philology started to take its final shape.