The Nativity Scene and Fidelity in the Family. An Expression of Faith - Grčar, Leopold (Traditiones, 2007)
<span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">The author discusses how the nativity scene – as presented in churches, monasteries, and in the homes of both rich and poor – was and remains a very important part of Slovenian history, culture, and folklife, and especially part of religious tradition. As Slovenian families accept and live their faith, they construct nativity scenes and preserve ritual practices. <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">Avtor razpravlja o tem, kako so in so bile jaslice, ki jih postavljajo v cerkvah, samostanih, domovih bogatih in revnih, zelo pomemben del slovenske zgodovine, kulture, ljudskega življenja in še posebej religiozne tradicije. Slovenske družine, ki sprejemajo in živijo vero, postavljajo jaslice in ohranjajo ritualno prakso.