Izvajalci in raziskovalci v kontekstu novega poganstva - Velkoborská, Kamila (Traditiones, 2012)
<span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">In neo-pagan and magical settings, the traditional distinction between the anthropologist and the “others” disappears due to the fact that researchers and performers tend to have the same ethnic background, social position, and level of formal education. Author has identified main approaches towards magic used by anthropologists. <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">*** <span style="line-height: 115%; font-family: ’Helvetica’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: AGaramondPro-Italic; mso-ansi-language: SL; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA; mso-bidi-font-style: italic;">V novopoganskih in magičnih okoljih ni več tradicionalne razlike med antropologom in »drugimi«, saj imajo raziskovalci in izvajalci pogosto enako etnično ozadje, družbeno pozicijo in stopnjo formalne izobrazbe. Avtorica je izpostavila osnovne antropološke poglede na magijo.