Plavajoči domovi: prakse ustvarjanja doma med pomorščaki kot protiizolacijske strategije - Hazdovac Bajić, Nikolina (Traditiones, 2024)
Avtorica je preučila večplastne prakse ustvarjanja doma med pomorščaki s teoretičnega vidika polisemičnosti doma, prostora in moškosti. Poleg tega razlikuje neprostovoljne in prostovoljne izolacije na morju (pri čemer med prve spadajo poklicni pomorščaki, med druge pa pustolovski mornarji oz. jadralci). Raziskava temelji na etnografiji na daljavo, ki je vključevala polstrukturirane intervjuje, »virtualne sprehode«, neformalne pogovore in fotografije.