Foklora: spomini, politike, dediščinjenje - Kunej, Rebeka; Pisk, Marjeta (Traditiones, 2023)
Razumevanje in obravnave folklorne dejavnosti se med različnimi postsocialističnimi državami kljub številnim sorodnostim razlikujejo tako v konceptualni zasnovi fenomena kot v uporabljenem besednjaku. V prispevku so prikazani različni primeri praks folklornega (preporodnega) gibanja v postsocialističnih državah. Pri tem so vključene raziskave spominjanja in avtoetnografskih študij.