Kruh in politika. Poglavja iz etnologijeVitanja.Uredila Duša Krnel-Umek in Zmago Smitek. Način življenja Slovencev v dvajsetem stoletju, mono grafije. Znanstveni inštitut Filozofske fakultete v Ljubljani. Ljubljana 1987, 712 strani, 87 fotografi - Baš, Angelos (Traditiones, 1988)
.