Julijan Strajnar, Citira, La mušica strumentale in Val di Resia, In strumentalna glasba v Reziji, Pizzicato Edizioni Musicali in Založništvo trža škega tiska, Videm-Trst 1988, 253 strani, transkripcije, fotografije. - Cvetko, Igor (Traditiones, 1989)
.