Komunikacija med tradicijami: pripovedni obrazci magičnega zdravljenja v urbanem šamanizmu - Bužeková, Tatiana (Traditiones, 2023)
V članku je obravnavano, kako skupina, zbrana okoli urbanega šamana iz Bratislave (Slovaška), uporablja koncepte iz slovaške tradicije, povezane z magičnim zdravljenjem. Avtorica dokazuje, da zgodbe udeležencev o duhovnem zdravljenju temeljijo na pripovednih obrazcih, ki jih je mogoče prepoznati v slovaških ljudskih pripovedih. Ugotavlja, da ima pripovedno izročilo pomembno vlogo pri prilagajanju alternativne duhovnosti lokalnim razmeram, saj prispeva k boljšemu pomnjenju duhovnih konceptov.