Kontinuiteta antične pašne tradicije v planinah v Kamniških Alpah: ob najdbi poznoantične in zgodnjesrednjeveške lončenine iz poznega 6.-9.stoletja v planini Krvavec (1600 m) - Cevc, Tone (Traditiones, 2003)
.