Κόρε κεκλέσομαι αιεί. Uno sguardo sull’arktéia attraverso Phrasikleia - Martina Olcese (Studia mythologica Slavica, 2021)
Članek raziskuje antropološka vprašanja obreda »medvedke«, imenovanega arktéia, ki so ga mlada dekleta pred poroko posvetila boginji Artemidi v njenem svetišču v Brauronu (Atika). Kore Phrasiklieia je tu vzeta kot študija primera glede na njeno dekoracijo, ki kaže na prisotnost več atributov, povezanih z »brauronsko« simboliko. V članku so tri poglavja: zgodovina odkritja kipa, analiza njegovih atributov in antropološka razlaga kulta. Primerjava arheoloških dokazov, zgodovinskih podatkov in antičnih virov vodi do zaključka, da je Phrasikleia kot »medvedka« opravila obred arktéia, vendar je umrla, preden se je poročila.