Strateške rabe pripovedi o nadnaravnem - Mencej, Mirjam (Studia mythologica Slavica, 2023)
Na podlagi terenskega dela avtorica obravnava pripovedi o verovanjih z vidika njihove strateške uporabe v vsakdanjem sporazumevanju. Kadar jim ustreza, jih pripovedovalci namerno uporabijo v svojo korist, da bi situacijo obrnili sebi v prid, ohranili dostojanstvo, prikrili svoje neustrezno vedenje, prikrili zadrego ali škandal, povečali svoj ugled ter zmanjšali ugled tekmeca ali osebe, s katero so v napetih odnosih.