Rus, Russia and Ukraine between Fairy Tales and History: Alternative Slavic Fantasy by English-Language Writers: Part Two: Modern Russia and Ukraine in the 19th and 20th centuries - Fialkova, Larisa (Studia mythologica Slavica, 2022)
Prispevek je drugi del prispevka; uvod in prvi del je objavljen v Studii Mythologici Slavici 24 (2021): 13–32). Alternativna slovanska fantazija je opredeljena kot fantastika (spekulativna fikcija), ki so jo ustvarili angleškojezični pisci na podlagi resnične ali domnevne slovanske folklore, vendar ločeno od slovanske fantazije kot take. V središču pričujočega dela je logika interakcije med slovanskimi in/ali kvazislovanskimi ljudskimi zapleti in liki z rusko in ukrajinsko zgodovino 19.–20. stoletja v dilogiji Evelin Skye ter romanih Catherynne Valente in Orsona Scotta Carda.