O todorcah, rusalkah i pročih navjah (mertvecy-demony i “nečistye” pokojniki v vesennem kalendare slavjanskih narodov) O todorcih, rusalkah in drugih prikaznih (Mrliči-demoni in “nečisti” pokojniki v pomladnem koledarju slovanskih narodov) - Agapkina, Tatjana A. (Studia mythologica Slavica, 2015)
<span style="line-height: 115%; font-family: ’Calibri’,’sans-serif’; font-size: 11pt; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: ’Times New Roman’; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA;" lang="EN-US">The authoress researched the so-called impure deceased - spirits of the dead, fairies, and the churchyard - within the spring ritual calendar of Slavic nations.