Karel Veliki in vsi kraljevi možje. Psl. *korlĭ ‘kralj’? - Andersen, Henning (Slovenski jezik / Slovene Linguistic Studies, 2023)
Prispevek sta spodbudili F. Curtova zavrnitev tradicionalne etimologije psl. *korľĭ in nezadovoljiva obravnava te etimologije v avtoritativnem Ètimologičeskij slovar’ slavjanskich jazykov, ki ga ureja O. N. Trubačov. Prikazuje, da fonetična in morfološka analiza kažeta na praslovanski svojilni pridevnik *korl-j-ĭ s prvotno nanašalno vrednostjo ‘Karlov’, posamostaljen kot ‘Frankovska oseba z avtoriteto’, kasneje > ‘vladar, kralj’ (prvič predlagal Lunt 1966). Praslovanski status rekonstrukcije *korľĭ, v katerega se je dvomilo, se izkaže ne za empirični, temveč pomemben teoretični problem.