Slovenska pravna terminologija in njen prikaz v Pravnem terminološkem slovarju - Fajfar, Tanja; Jemec Tomazin, Mateja; Žagar Karer, Mojca (Jezikoslovni zapiski, 2019)
Prispevek obravnava slovensko pravno terminologijo – najprej s stališča njenega zgodovinskega razvoja, nato pa se posveti prikazu pojmovnega sveta slovenskega prava v Pravnem terminološkem slovarju (2018), ki obsega slovensko pravno terminologijo po letu 1991. Pojasnjena je zasnova slovarja, ki upošteva naslovnika slovarja in normativnost, prikazana pa je tudi zgradba slovarskega sestavka.