Bedeutung und Funktion von crowdsourcing im Projekt verbaalpina/Pomen in vloga množičnega zunanjega izvajanja v projektu VerbaAlpina - Wiatr, Aleksander (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Prispevek daje pregled projekta VerbaAlpina. Ta si prizadeva za sistematično analizo alpskega besedja, ki prehaja jezikovne meje, v zvezi z realnostjo, ki se tiče Alp. Prvi del je posvečen metodološkim osnovam. Pri tem so nakazani izzivi, ki so nastopili pri obdelavi zgodovinskih podatkov. Pojasnjeno je, kako so ti podatki preslikani v strukturirano in primerljivo obliko v podatkovni zbirki. Zadnji del se ukvarja z metodo množičnega zunanjega izvajanja (crowdsourcing), s katero se odpravijo obstoječe vrzeli in nekonsistentnosti in pridobi novo jezikovno gradivo.