Pochodzenie prasłowiańskiego *čьjь ‘czyj’ / Izvor praslovanskega *čьjь ‘čigav’ - Majer, Marek (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Članek prinaša novo razlago izolirane praslovanske besede *čьjь ‘čigav’. Leksem se razlaga s tematično izpeljavo (na *‑o‑) iz praindoevropskega *kʷi‑h₁ ‘s kom/čim’ (or. ed. h *kʷi‑ ‘kdo/kaj’), torej: pide. *kʷi‑h₁‑o ‘tak, ki je s kom/čim’ > ‘čigav’ > psl. *čьjь. Struktura izpeljanke je primerljiva z novo razlago pide. *h₂ep‑i ‘v vodi’ → *h₂ep‑i‑o‑ ‘tak, ki je v vodi’ > ved. ápiya‑ ‘isto’.