Semantička analiza pridevskih deminutiva u prizrensko-timočkim govorima srpskoga jezika/Pomenska analiza pridevniških manjšalnic v prizrensko-timoških govorih srbskega jezika - V. Žugić, Radmila (Jezikoslovni zapiski, 2018)
V razpravi je predstavljena splošna definicija pridevniških manjšalnic, ki so potem izčrpno pomensko klasificirane. Prav tako je vzpostavljen odnos pomenskih tipov v okviru splošnih pomenskih kategorij ‚neživo‘ in ‚živo‘ (za osebe), podčrtana pa je tudi razlika v njihovi pomenski strukturi, kar je rezultat različnih parametrov referenčnega pojma, ki jih subjekt podreja osebni oceni.