Iz fonologije mjesnoga govora Zadobarja: čakavsko-kajkavske interferencije na zapadnome karlovačkome području / Iz fonologije govora Zadobarja: čakavsko-kajkavske interference na zahodnem karlovškem področju - Marinković, Marina (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Prispevek obravnava nekaj fonoloških značilnosti Zadobarja, ki jih je avtorica ugotovila na osnovi terenskega raziskovanja. V skladu s prejšnjimi raziskavami je govor Zadobarja del celinskega narečja čakavskega ikavsko-ekavskega narečja. Namen raziskave je ugotoviti odnos med čakavskimi in kajkavskimi značilnostmi v govoru Zadobarja.