Poveznice i razdjelnice u srodnim jezičnim sustavima / Povezovalne in ločevalne črte v sorodnih jezikovnih sistemih - Celinić, Anita; Menac-Mihalić, Mira (Jezikoslovni zapiski, 2018)
Po gradivu za Slovanski lingvistični atlas, Slovenski lingvistični atlas in Hrvaški jezikovni atlas ter na osnovi drugega tiskanega gradiva in dostopnih terenskih raziskav so kartografirani trije jezikovni pojavi v hrvaških in slovenskih organskih govorih. Rezultati so analizirani in komentirani, pri tem pa je pokazano, kaj proučevane sisteme povezuje, kaj jih deli in kod potekajo izoglose.