Vasilij Abajev 1900-2001 - Torkar, Silvo (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Le nekaj mesecev potem, ko so najuglednejši moskovski jezikoslovci pripravili veliko svečanost ob stoletnici rojstva Vasilija Abajeva, enega najpomembnejših primerjalnih indoevropskih jezikoslovcev 20. stoletja, patriarha ruske ira-nistike, enciklopedista osetinskega jezika in folklore, seje (18. marca) njegovo življenje utrnilo. Zaradi izjemne osebne skromnosti in nevključevanja v vsakršne klane so o V. Abajevu v medijih, celo v strokovnih, razmeroma malo pisali.