Opombe k rekonstrukciji praindoevropskega rodilnika in mestnika dvojine - Repanšek, Luka (Jezikoslovni zapiski, 2025)
Prispevek obravnava sistematiko poprajezičnih tendenc v razvoju praindoevropskega rodilnika in mestnika dvojine, in sicer tako preko projekcije stanja v stari grščini, starih indo-iranskih jezikih, balto-slovanskih jezikih, stari irščini, germanščini in toharščini na prajezično izhodišče (eksterna rekonstrukcija) kot s pomočjo interne rekonstrukcije. Posebna pozornost je posvečena interpretaciji sovplivanja pronominalne in nominalne osnove.