Pobude za terminološke intervencije v Terminološki svetovalnici - Atelšek, Simon; Fajfar, Tanja; Jemec Tomazin, Mateja; Sitar, Jera; Žagar Karer, Mojca (Jezikoslovni zapiski, 2024)
Prispevek obravnava terminološke intervencije, ki so jih predlagali uporabniki Terminološke svetovalnice na Terminologišču. Analiza je pokazala, da so glavni razlogi za terminološko intervencijo vsebinsko neustrezni termin, deloma ali v celoti prevzeti termin, predolgi termin in politično nekorektni termin. Pri utemeljevanju odgovorov v svetovalnici je bilo največkrat uporabljeno terminološko načelo ustaljenosti, ki mu sledita terminološko načelo vsebinske ustreznosti in terminološko načelo gospodarnosti.