Fonološki opis govora kraja Kapele (SLA T349) - Gostenčnik, Januška (Jezikoslovni zapiski, 2023)
V prispevku je prikazan govor kraja Kapele (SLA T349), ki spada v bizeljski govor kozjansko- bizeljskega narečja štajerske narečne skupine. Opisane so osnovne glasoslovne in naglasoslovne značilnosti. Podan je fonološki opis govora, in sicer na osnovi narečnega gradiva, ki ga je Andreja Radetič za potrebe Slovenskega lingvističnega atlasa (SLA) zbrala leta 2002.