Leksikon hrvaških priimkov Franja Maletića in Petra Šimunovića - Lončarić, Mijo (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Hrvaška je leta 1976 dobila prvi leksikon priimkov, leta 2008 pa je v treh knjigah izšlo drugo tako delo, leksikon z naslovom Hrvatski prezimenik. Temelji na popisu prebivalstva Republike Hrvaške leta 2001 in je izdelan računalniško, dopolnjen pa je s posebnimi seznami priimkov po naseljih in tisoč najpogostejših hrvaških priimkov. V delo so vključene tudi razprave Petra Šimunovića o priimkih in njegova bibliografija na to temo.