Slovansko-staroirska vzporednica praslovansko *kry in staroirsko crú ‘kri’ - Repanšek, Luka (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Glede na stanje pri sigmatskem samostalniku srednjega spola *kreH2-es- v nekaterih glavnih historičnih indoevropskih jezikih (vedska stara indijščina, stara grščina) se na praindoevropsko stanje projicira proterokinetični akcentski model Jochema Schindlerja. Primerjava s prav tako podedovanim vzorcem, ki ga izkazujeta psl. *kr in stirs. crú, takšno domnevo potrjuje.