Sistemske in nesistemske novotvorjenke v tiskanih oglasih - Voršič, Ines (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Zaradi vse večje konkurenčnosti je področje oglaševanja segment, ki mora za dosego ciljev izkazati veliko spretnost in izvirnost. Jezik je eno izmed osnovnih orodij, ki služi oglaševalcem za vzbujanje pozornosti in radovednosti. V prispevku so predstavljene sistemske (gmailati) in nesistemske (dabest) novotvorjenke, ki se v slovenskih tiskanih oglasih pojavljajo kot rezultat besedne igre ali pa kot aktualizacija oglaševalčevega imena.