Črnovrški pridevnik pojertek ‘požrešen’ v slovarju Ivana Tominca - Furlan, Metka (Jezikoslovni zapiski, 2015)
V črnovrškem pridevniku, ki ga je Ivan Tominec poknjižil v pojertek ‘požrešen’, se ohranja do zdaj še neprepoznana izposojenka iz bavarske fonetične predloge, ki ustreza novovisokonemškemu pridevniku begierdig ‘poželjiv, željen’.