Ogrožena narečja v slovenskem jezikovnem prostoru - Gostenčnik, Januška; Kenda-Jež, Karmen; Kumin Horvat, Mojca (Jezikoslovni zapiski, 2023)
V prispevku je predstavljen raziskovalni projekt Raziskave ogroženih narečij v slovenskem jezikovnem prostoru (Radgonski kot, Gradiščanska, Hum na Sutli z okolico, Dubravica z okolico), v okviru katerega se bodo določile meje treh slovenskih narečij zunaj Slovenije, to je prekmurskega narečja v Radgonskem kotu in na Gradiščanskem v Avstriji ter srednještajerskega in kozjansko-bizeljskega narečja na Hrvaškem.