Frazemi s sestavinama srce in duša v vzhodnodolenjskem šentruperskem govoru - Smole, Vera (Jezikoslovni zapiski, 2015)
Frazemi s sestavinama srce in duša, zbrani v vzhodnodolenjskem šentruperskem govoru in slovarsko urejeni, so osrednji del prispevka. Pred tem so razvrščeni v pomenske skupine in obravnavani glede na njihovo medsebojno pomensko podobnost ter izražanje pozitivne ali negativne čustvene konotacije. Na koncu so izvzeti novi šentruperski frazemi glede na dosedanji nabor v slovenski frazeološki literaturi.